Ett ställbart bräckjärn för Proffs från Hultafors

Hultafors fortsätter att utveckla verktyg som ligger i framkant och släpper nu en ny modell av ett ställbart bräckjärn. Förutom ett designmässigt lyft har bräckjärnet fått en förbättrad funktionalitet som gör det möjligt att snabbt och enkelt räta upp reglar samt jobba säkrare och mer ergonomiskt.

Hultafors har utvecklat verktyg i 125 år och är kända för att ta fram innovativa verktyg som tål tuffa tag och som håller i längden. Precis som föregångaren, kan det nya ställbara bräckjärnet ställas i nio lägen, vilket ger bra åtkomlighet. Nytt är att klon kan fällas ner mot skaftet där det skapas ett utrymme, optimerat för att fästas runt en 45 millimeters standardregel. En annan ny funktion är upphöjningen vid mejseländan. Den är utformad för att ge plats för handen, vilken minskar risken för klämskador om användaren skulle slinta. En annan funktion för ökad säkerhet är hålet genom skruven vid kuggkransen. I den kan användaren fästa en säkerhetslina, vilket ökar säkerheten vid arbete på höga höjder.

Precis som den tidigare modellen av Hultafors ställbara bräckjärn är klysen optimerad för spikutdragning. De tunna ändar och breda slipade anläggningsytor minskar risken för att lämna märken. Verktyget kan med fördel även användas vid uppbrytning av golv. Då kan användaren ställa klysen mot sig själv och slipper därmed balansera på de frilagda golvåsarna. Bräckjärnet har för övrigt vunnit utmärkelse i den internationella designtävlingen Reddot Design Award som årligen hålls i Tyskland. Det är en av de största tävlingarna och anses som ett av de mest ansedda internationella designpriserna. Bräckjärnet utnämdes även som ”Best of the Best 2012”. Hemmafixaren kan inte annat än att instämma och ger betyget ”Gööör bra !

Material: Härdat högkvalitativt stål. Skaftet är försett med ett gummiinlägg i Santoprene Storlek: 660 mm (läs mer – klicka här)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s