Hultafors 109 TD – ett bräckjärn för proffs som jobbar i trånga utrymmen

Hultafors kommer nu med det nya bräckjärnet 109 TD som passar särskilt bra när spiken sitter besvärligt till. På sin pressrelease sida skriver Hultafors Group att man utvecklat ett bräckjärn som är speciellt bra för trånga utrymmen. Samtidigt som den behåller all den funktionalitet och hållbarhet som finns i Hultafors andra bräckjärn, tunna ändar och breda slipade anläggningsytor för att sprida trycket och därmed minska risken för att lämna märken.

Lägg därtill att det är tillverkat i ett härdat högkvalitativt stål som tål de tuffaste påfrestningarna.
Att nå snäva utrymmen är möjligt tack vare den nya spikutdragnings- funktionen i mejseländan som, till skillnad från klysen, har en planare böjning i järnet. Att man kan använda båda ändarna innebär också att hantverkaren kan nyttja hela bräckjärnet längd och därmed komma åt spik som sitter högt upp eller att nå spik som sitter nära golv- och väggvinklar. Det beror på att klon i mejseln är kort och därmed kommer närmare vinkeln. Nedanför klon finns ytterligare en spikutdragningsfunktion i form av ett droppformat hål.

– Det är en lösning som underlättar jobbet väsentligt. Du kan först använda spetsen för att lyfta upp spiken. Sedan kan du skifta grepp och stoppa in spiken i hålet och dra uppåt. På så sätt får man en utväxling som gör att man kan dra ut spiken i ett och samma moment. (läs mer)

Hultafors som historiskt förknippats med trätumstocken, har under åren utvecklat ett verktygs sortiment för proffs som blivit en stor framgång. Allt från talmeter, hammare, knivar, yxor till avancerade spikutdragare och ställbara bräckjärn gör att sortimentet vuxit till ett brett och attraktivt professionellt verktygs sortiment. Ett sortiment som vi på Hemmafixaren ger betyget”Världsklass” (läs mer)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s